Eigen Ervaringen

vrouwvrijborstmassageIn 2012  zijn we begonnen met borstmassage. In onze leerperiode zijn we zelf oefenobject en kunnen we duidelijk verschil voelen na de behandeling. Zachtere borsten, bh gaat  beter passen, ontgiftingsverschijnselen. We ervaren ook napijn, een beetje beurs, spierpijnachtig.

Tijdens de pilotperiode met cliënten worden we verrast door de positieve reacties van vrouwen na de behandeling en bij velen de blijdschap “dat er nu eindelijk iets is dat helpt”. Opvallend is dat vrij veel vrouwen pijn in hun borsten hebben. Vaak beschouwen ze het  als normaal: “mijn moeder had het ook”;  “er is toch niets aan te doen”; “ik moet er mee leven”… etc.

Door het masseren worden harde plekken verzacht. We strekken het weefsel wat uit, waardoor meer ruimte ontstaat en de borst zich kan ontspannen. Er is al heel snel resultaat merkbaar.

Een van onze cliënten met vrij harde plekken in haar borsten vroeg ik na de behandeling zelf even te voelen hoe het nu was. Haar reactie: “Bizar, het lijkt wel of ik de borsten van een andere vrouw voel!”

Goddess_Fertilitysmall

De blije reactie en de opluchting na de borstbehandeling zijn mooi om mee te maken.

In ons werk komen we er steeds meer achter dat vrouwen hun borsten vaak als buffer gebruiken voor het opvangen van stress, nare opmerkingen, moeilijke situaties. De borsten verharden zich en als zo’n situatie blijft  voortduren, blijft ook de verharding en kan die zich versterken. Dit hebben we ook in onze eigen borsten ervaren.